7 juni 2024

Een geslaagde busreis

Woensdag 29 mei gingen we  met busreisorganisatie Brabant Expres naar Maastricht. De weersverwachting vooraf was heel slecht. Maar gelukkig hadden we relatief droog en mooi weer en konden we genieten van de prachtige viersluizenrondvaart. Bijzonder om in, door en uit de sluizen te varen. Zeker de sluizen van Ternaaien waren indrukwekkend.

Bij het schutten konden we ook op het dek zien wat voor een hoogteverschil er in korte tijd werd overbrugd; 15 meter. Tijdens het varen werd er lekker gebuurt,  gegeten en gedronken. Het was mooi om te zien dat alle 45 deelnemers een heel ontspannen dag hadden. Dat kwam mede door de chauffeur die alles keurig op tijd voor elkaar had.

Op de terugweg dineerden we in het mooie plaatsje Stevensweert. We genoten van een eenvoudige doch lekkere driegangenmaaltijd. In Eindhoven aangekomen werden de deelnemers voldaan bij de Jaguar, Wilgenhof en Kortonjo afgezet. De reisleiding werd bedankt voor de goede zorgen waarna ieder zijns weegs ging.