21 mei 2024

Wie van de drie

Wie van de drie

Maandag 17 juni

Deze avond is Theatergezelschap “Aan De Lijn” te gast. Dit gezelschap heeft zich gespecialiseerd in dementie. Zij geven trainingen in omgaan met mensen met dementie en maken interactieve theaterproducties.

Deze avond zijn we getuige van de prachtige, en vrolijke, voorstelling “Wie van de drie heeft dementie”. Zus, zus en broer op leeftijd proberen te ontdekken wie van de drie dementie heeft.

Ze doen met z’n drieën muziek- en geheugentesten. Het blijft in het ongewisse óf een van de drie dementie heeft en zo ja wie. Naast het onderwerp ‘dementie’ gaat de voorstelling vooral over communicatie tussen de zussen en de broer. Ze gaan nog altijd met elkaar om als in hun kinderjaren. Een spel van macht, onmacht en verbondjes maken en toch om elkaar geven. Kortom: een feest van herkenning.

We ontvangen u graag in het Summa College aan de Willem de Rijkelaan 3 in Eindhoven. Vanaf 19.00u bent u van harte welkom. We starten om 19.30u met het theaterstuk, en sluiten rond 21.00 af. Komt u met de auto? Er zijn voldoende gratis parkeerplekken binnen de poorten van het Summa College.

Het doel van het Alzheimer Café is het creëren van een ontmoetingsplaats voor een ieder die met dementie te maken heeft. Of je nu kampt met de diagnose, een naaste of professional bent; iedereen is welkom om informatie op te doen en gedachten en ervaringen uit te wisselen, aan de hand van allerhande thema’s rondom het onderwerp dementie.

Het café wordt gedraaid door ervaren vrijwilligers, elk op hun eigen manier bekend met dementie. Tijdens iedere bijeenkomst staat een specifiek onderwerp centraal, maar is er ook altijd ruimte voor andere vragen, ervaringen of opmerkingen. U bent van harte welkom om deel te nemen!

Voor vragen kunt u terecht bij Thea van den Hurk – Sturme, op t.sturme@alzheimervrijwilligers.nl.

Kijk voor meer informatie ook op www.dementie.nl.  We hopen u in het Alzheimer Café te ontmoeten.